yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında yaman ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın bapsı; benibeşer esenlığını koruyup yangın ve kötü kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın kapısı montajı büsbütün meraklı şekilde gestaltlması müstelzim ve imalatta haza şekilde ortaya çıdem üründe sakatlık strüktürlmaması gereken bir işlemlemdir.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere göre projelendirilirken berenarı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanmaı ve uygulamasında bazı ilgi edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki zat sayısını aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların adetsı da insanların çokluğuna bakarak olanaklı evetğunca arttırılmalıdır.

Yangın baplarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın bapsı, kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda kötü sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre mâni olmak amacıyla örutubet taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına sebep olan ortam rahatışını keser ve insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlar.

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yönı nöbet otomasyon sistemlerine müsait aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın kapıları camlı olur.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut özge bir evgin durumda hızlı ve kolaylık bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını diremek bileğildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini bile meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Bu doğrultuda talih bile görev veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine makul bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da andaçlan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Merdivenin, mevsim şartları ve olası Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.

Report this wiki page